За ден с наркотици хванаха трима плевенчани

15.02.2023 9:34

На 14 февруари в 17:00 часа при претърсване в дома на 44-годишна в Плевен са намерени наркотици. Иззета е бяла хартиена свивка с размери 3,5 см Х 2,5 см, съдържаща кристалообразно вещество – пико. Притежателката на дрогата е задържана за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая в Първо РУ – Плевен е образувано досъдебно производство. Уведомена е РП – Плевен за престъпление по чл.354 „а“, ал.3 от НК. Назначени са експертизи и работата продължава.

За притежание на наркотици в полицейския арест е задържан 41-годишен плевенчанин. На 14 февруари в 11 часа в обитаваното от него жилище в областния град са открити 3 прозрачни полиетиленови плика с размери 4,5 см Х 6 см., съдържащи суха зелена тревиста маса, две електронни везни, полиетиленова свивка с неправилна форма и диаметър 3 см., съдържаща бяло кристалообразно вещество, полиетиленов плик с диаметър 11 см., съдържащ съцветия от суха зелена тревиста маса, множество прозрачни самозалепващи плика с различни размери. По данни на плевенчанина намерените вещества са марихуана и пико.  Предстои физико-химическа експертиза на иззетия наркотик. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.1 от НК и е сезирана Районната прокуратура.

В полицейския арест е 36-годишен плевенчанин за притежаване на наркотици. На 14 февруари в 11.00 часа служители на Второ РУ – Плевен извършват проверка на задържания на бул. „Скобелев“ в областния град и в него намират полиетиленов плик с размери 6 см Х 5 см., съдържащ суха зелена тревиста маса. По данни на мъжа веществото е марихуана. Уведомени са разследващ полицай при Второ РУ – Плевен и дежурен прокурор при РП – Плевен за престъпление по чл.354 „а“, ал.1 от НК. Образувано е бързо производство и продължава работа разследващ полицай.

Това информират от Пресцентър на МВР Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: