ПГХВТ „Луи Пастьор“ проведе кулинарно състезание на тема „Сладка хапчица любов“

13.02.2023 15:28

Във връзка с предстоящият празник 14 февруари ПГХВТ „Луи Пастьор“ – Плевен проведе кулинарно състезание на тема „Сладка хапчица любов“. Гости на състезанието бяха ученици от седмите класове, на които им предстои избор на професия за учебната 2023/2024 година, както и родители на ученици, пряко свързани с професии, които гарантират производство на качествени и безопасни храни. Учениците от специалност „Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки“ показаха богата фантазия, сръчни ръце и професионални умения при приготвянето на вкусни валентинки, с които почерпиха гостите.

Компетентното жури оцени вкусовите качества на сладките изкушения и презентационните умения на участниците.

Най-добре отличилите се получиха награди. А за гостите бяха подготвени рекламни материали произведени от ученици на гимназията в часовете по практика.

Събитието беше един своеобразен ден на отворените врати, в които кандидат гимназистите се запознаха с осъвременената материално-техническа база, в която се провежда практическо обучение по специалност „Хладилна, климатична, вентилационна и топлинна техника“, както и по професия Консултант козметични, парфюмерийни, биологични продукти и битова химия”.

Това информират от ПГХВТ „Луи Пастьор“, Плевен.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: