НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Долни Дъбник е сред победителите в Национален конкурс

31.01.2023 12:24

НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Долни Дъбник е сред победителите в 6-ия Национален конкурс за STEM науки в България. Призовото място спечелиха Никол Йорданова, София Петрова, Александра Вълова, Владимир Ангелов и Галинка Валентинова с проекта „Здравословно се храни, здрав и силен ще си ти“.

Ръководител на проекта е Цветелина Найденова, като в подготовката са се включили и учителите Татяна Петрова, Полина Христова и Бисерка Генова, изписали с учениците от трети и четвърти клас рецептите за здравословно хранене на техните баби и роднини. Милена Гетова, заедно с учениците от клуб „Палитра“, са подготвили илюстрациите за здравословните рецепти. Видеозаписът, необходим за представянето на проектите в конкурса, е дело на Василена Василева и Теодора Василева.

Организацията за срещата с местните фирми и провеждането на съвместното мероприятие за създаването на продуктите – книжка със здравословни рецепти и моята ферма, е осъществена от Ваня Петкова-Йотова, директор на НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Долни Дъбник.

Всички училища, участвали в конкурса, ще бъдат сключени в първия каталот на STEM УЧИЛИЩА БЪЛГАРИЯ.

Информация: Община Долни Дъбник

#тагове:

НАЙ-НОВИ: