Община Левски ще участва в инициативата „Градска рециклиада“ на „Екопак – България“ АД

26.01.2023 10:00

На 25 януари в Община Левски се проведе работна среща на кмета на Община Левски Любка Александрова ,зам.кмета Кольо Домеников, еколога Вероника Славова с Ива Стефанова, Мениджър Комуникации в „Екопак – България“ АД,  по повод най-мащабната инициатива за популяризиране на разделното събиране през 2023 г. „Градска рециклиада“.

Община Левски има богат опит в системата за разделно събиране на опасни и неопасни отпадъци от домакинствата и  ще участва  в инициативата „Градска рециклиада“. Тя ще стартира през месец март в община Левски и ще продължи  до месец декември 2023 г.

В инициативата „Градска рециклиада“ са избрани да участват  15 общини благодарение на постигнатите резултати през изминалата година при разделното събиране на отпадъци . Целта е да се увеличат с минимум 70% събраните количества рециклируеми отпадъци от пластмасови бутилки и алуминиеви опаковки от напитки ,алуминиеви кутии или кенчета както ги наричат.

Ива Стефанова, Мениджър Комуникации в Екопак представи основните цели, правила и параметри на кампанията, които бяха дискутирани на работната среща. Отправени бяха и предложения за обхвата на инициативата и за начина на взаимодействие в различните възрастови групи.

Позитивните резултати ще бъдат стимулирани с поставянето на контейнери за разделно изхвърляне на отпадъци в училищата. Приза „екошампион” ще получи  училището, събрало и предало най-голямо количество пластмасови и алуминиеви отпадъци.

От „Екопак – България“ АД  обявиха, че след успешно приключване на кампанията на обществени места на територията на общината ще бъдат поставени  автоматични дефибрилатори.  Това е установена практика в цяла Европа за незабавно оказване на  първа помощ в първите три минути след сърдечен арест , която многократно увеличава шансовете за оцеляване.

Това информират от Пресцентър на Община Левски.

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: