Средношколско общежитие „Данаил Попов“ отбелязва 30-годишен юбилей с богата празнична програма

12.12.2022 14:19

Средношколско общежитие „Данаил Попов“ – гр. Плевен, се подготвя да посрещне 30-годишния си юбилей с богата тематична програма. За предстоящите прояви в празничната седмица 12-16 декември информира Веселка Лилова, директор на институцията.

Началото ще бъде поставено на 12 декември (понеделник) с поредица от спортни срещи. В първия ден от седмицата ще бъде даден старт на ученически турнир по тенис и шахматен турнир, организиран съвместно със Спортен клуб по шахмат „Плевен XXI“ с председател Петьо Маринов. Победителите в турнира по шах ще получат своите отличия лично от Васил Антонов – председател на Управителния съвет Българската федерация по шахмат 2022.

Същия ден тийнейджъри ще мерят съобразителност и бързина в състезание по редене на пъзели. Те ще бъдат предизвикани да подредят картини с логото на Плевен, като за най-добрите ще има и награди.

Викторина, посветена на Деня на Освобождението на Плевен от турско робство и на признателност на гражданите към загиналите за неговото Освобождение – 10 декември, е друг основен акцент в програмата по повод юбилея. Ще бъде проведена и Кръгла маса на тема „Децата и патриотичното възпитание“ с участието на д-р Галина Цветкова – председател на Общинския комитет „Васил Левски“, Петко Дилков – краевед и дългогодишен председател на плевенското дружество по краезнание, Златка Чардакова – уважаван педагог и дългогодишен член на преподавателския екип на общежитието, автор и на логото на институцията, ще участват ученици, преподаватели и приятели. Специална роля в дискусията ще имат учениците от клуб „Млади възрожденци“ с ръководител Свилен Стойчев – старши възпитател.

През цялата празнична седмица в Средношколско общежитие „Данаил Попов“ ще върви конкурс за най-празнична и уютно поддържана стая. Част от атмосферата през декември ще бъде и аромата на коледни сладки, дело на участниците в ученическия кулинарен клуб. Коледен базар пък ще предлага коледни и новогодишни картички, играчки и традиционни ястия за празника, също дело на тийнейджърите. Събраните средства от коледните прояви ще бъдат дарени на деца в нужда от социален център в Плевен.

Средношколско общежитие „Данаил Попов“, Плевен е основано през 1992 г. През учебната 2022/2023 година за 230 деца от VI до XII клас, обучаващи се в различни училища в града, общежитието е като техен втори дом. Институцията се ръководи от Веселка Лилова. Възпитателният процес е осигурен от квалифицирани педагогически специалисти по български език и литература, математика, обществени науки, география, история, руски език, по които учебни предмети учениците получават безплатно консултиране. Тук младежите имат възможност да развиват и своите способности в клубове по интереси през свободното си време в зависимост от своите желания и потребности.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: