Плевен бе домакин на Републиканския шампионат по Приложно колоездене

24.10.2022 16:30

​При перфектна организация, създадена от СБА клон Плевен с ръководител Данчо Велев и неговия екип, и с подкрепата на Български Червен кръст, Пътна полиция, ДЗИ гр. Плевен и ПГПЧЕ „Димитър Димов“ бе закрит Републиканския шампионат по Приложно колоездене за 2022 г.

​Приоритет за самото състезание и участващите 36 състезатели от клубовете по Приложно колоездене в страната, бе майсторското управление на велосипед. Домакините бяха осигурили два чисто нови велосипеда, които ще бъдат използвани и за бъдещи прояви по Приложно колоездене в града. БЧК Плевен организираха тест по оказване на Първа долекарска помощ за участниците.

​Тъй като на финала общо петима участници бяха с еднакъв брой точки, се наложи победителят да бъде излъчен чрез упражнението по баланс на велосипед на място, без да бъде докосвана земята. Най-добър се оказа Румен Григоров от гр. Берковица, който спечели, като награда каската, която отборът на СБА, участвал в Европейското състезание по Приложно колоездене през септември в Хърватия, беше украсил в един от етапите на състезанието.

​Участниците в 35 Европейски шампионат по правилата на ФИА в гр. Задар, Хърватия, заели престижното 4-то място от 19 клуба от цяла Европа – Марина, Стефани, Пресиян, Георги и треньорът Цветана Трендафилова, получиха специални плакети осигурени от Председателя на СБА – инж. Емил Панчев. Най – добрите състезатели, треньори и отбори участвали в Републиканските шампионати по Приложно колоездене, бяха отличени с медали, купи и предметни награди от Управителния съвет на СБА. Гост на събитието беше и директорът на Националния дворец на децата, г-жа Татяна Досева, която награди най – добре представителите се състезатели и отбори.

​Домакините от СБА Плевен, бяха подготвили приятна изненада за децата – посещение на Панорама „Плевенска епопея“, която се оказа, че мнозинството от децата за пръв път посещават.

Бяха обсъдени датите за провеждане на кръговете от 42 Републикански шампионат за 2023 г. Всички участници останаха изключително доволни от организацията и  домакините и пожелаха отново да се върнат в Плевен, като участници в състезание по Приложно колоездене.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: