Кметът отново ще предложи на съветниците да гласуват „за“ скейт парк в Плевен!

26.09.2022 14:16

Кметът на Община Плевен Георг Спартански отново ще предложи на съветниците да гласуват „за“ реализация на скейт парк в района на Балаклия. Това той ще направи на заседанието на Общинския съвет, когато се приема новия бюджет.

В момента се актуализират документите, като най-вероятно ще трябва, с оглед на инфлацията и скоковете на цените, да се повиши и общата сума за реализацията на скейт парка.

На днешното оперативно заседание на общинската администрация стана ясно, че 150 плевенски деца, любители на скейтовете и ролерите, са внесли подписка в подкрепа на идеята.

За пореден път, обаче, общинските съветници са тези, които трябва да дадат зелена светлина за реализиране на площадката за скейтборд в Балаклия, като част от инвестиционната програма на Община Плевен.

Ето и малко от предисторията на случая „скейт парк в Плевен“:

1 ноември 2017 година

Публичното представяне на Проект за площадка за скейтборд до чешмата Балаклия в зала „Гена Димитрова” на Регионалната библиотека „Христо Смирненски”.

Тогава кметът Спартански заяви: „Смятам, че този парк е важен за града и имаме нужда от него, тъй като в момента младите хора нямат възможност къде да карат скейтборд, ролери и велосипеди и упражняват уменията си край фонтаните или върху новите съоръжения на площад „Стефан Стамболов“.

13 януари 2020 година

Въпросът с реализацията на проекта за скейт парк на Плевен ще бъде поставен отново на дневен ред пред Общинския съвет. Това коментира днес кметът Георг Спартански като припомни, че има определено място за такова съоръжение – местността до чешмата „Балаклия“, където бяха разчистени старите и опасни къщи.

Имаше опасения, че теренът ще бъде продаден и там ще се построи мол, но не го продадохме, подчерта още кметът. Проектът за скейт парк бе част от предложение за финансиране с кредит от Регионалния фонд за градско развитие, но не бе одобрено от съветниците в миналия Общински съвет.

18 юни 2020 година

Кметът на Плевен не се е отказал от идеята да има скейтборд парк, заяви днес на пресконференция Георг Спартански. Поводът отново да бъде повдигната темата са коментари в социалните мрежи, че в местността „Балаклия“, където бяха премахнати стари къщи на Жилфонд, се строи жилищна кооперация. Спартански обясни, че строежите са на частни терени, на общинския в момента нищо не се строи, защото идеята е там да има скейтборд парк. Проект за такова съоръжение има, но Общинският съвет отказа финансиране. Стойността за скейт парка излиза на около 600 000 лв.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: