Обявиха 80 свободни работни места на Трудова борса в Червен бряг

08.09.2022 18:04
Днес в Червен бряг се проведе Обща трудова борса. Тя се организира от Дирекция „Бюро по труда” – Червен бряг.
11 работодатели се отзоваха на поканата за участие в Борсата. Те осъществяват дейност в областта на: производство на подемно-транспортни машини, производство на трикотажни облекла и текстилни изделия, производство на монтирани печатни платки, ресторантьорство и хотелиерство, производство на електронни и електрически части и устройства за автомобили.
Най-голямо бе търсенето на работници от страна на „Палфингер Продукционстехник България“ ЕООД; „Леони България” ЕООД – Плевен; “Се Борднетце България“ ЕООД; „Скай Ларк Консулт“ ЕООД Кнежа; „Балкански център Дипломат” ООД град Луковит; „Боряна“ АД.
В деня на трудовата борса бяха обявени общо 80 свободни работни места. Тя бе посетена от 25 активно търсещи работа лица.
До 31.08.2022 г. в «Бюро по труда» – Червен бряг са заявени общо 1292 свободни работни места, като на първичния пазар на труда са започнали работа 644 безработни лица, а по програми и по мерки за заетост и ОП «РЧР» – 383 лица.
В края на м. август 2022 г. регистрираните безработни лица са 1459 или 9,8 % безработица. Броят на безработните за Община Червен бряг е 1102. – това поясни пред присъстващите директорът на ДБТ – Червен бряг, Ани Здравкова.
Тя увери, че винаги могат да разчитат на професионализма на служителите, работещи в Дирекцията.
Трудовите борси са част от проекта на Агенцията по заетостта „Да успеем заедно” и с тях се цели да се срещнат интересите на работодатели и безработните лица, използвайки посредническата роля на Бюрата по труда в съответните общини.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: