Северняшкият започна усилени репетиции за фестивала в Базел

14.07.2022 11:55

Веднага след успешното пристигане на Северняшкия ансамбъл и Гвардейския представителен духов оркестър в Швейцария, започнаха усилени репетиции за фестивала Basel Tattoo. В своите индивидуални графици двата състава имат по няколко репетиции на ден на откритата сцена в Kaserne Basel, като отделно от тях се провеждат и репетиции за финала на цялостната програма.

Представленията ще започнат на 15.07 и ще продължат всяка вечер до 23.07  включително, като междувременно съставите ще имат още изяви. Една от тях е на 16.07 от 14:00 –  Северняшкият ансамбъл и Гвардейският представителен духов оркестър ще са част от организирания Basel Tattoo парад, в който общият сбор на участниците ще бъде повече от 2500 човека.

С шотландската народна песен  „Auld Lang Syne“, в изпълнение на оркестрите от няколко държави, включително и България, бе проведена една от днешните репетиции.

Напомняме, че по покана на Главния изпълнителен директор на Световния фестивал на военните оркестри „Basel Tattoo“ Ерик Джулиард, танцовият състав на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ придружава Гвардейския представителен духов оркестър към Националната гвардейска част на сцена в Конфедерация Швейцария. Това е първата за България колаборация между фолклорен ансамбъл и духов оркестър.

Изпълненията са по музика на подполковник Ради Радев, Атанас Бояджиев и Николай Братанов. Хореографията е на Мартин Мочков и Данаил Цолов.

Информация: Северняшки ансамбъл Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: