НЧ „Съзнание 1894“ – село Асеновци, с благороден жест към бивши учители в навечерието на 24-ти май

23.05.2022 14:54

Няма българско сърце, което да не трепне, прозвучи ли химнът, създаден по стиховете на Стоян Михайловски и музиката на Панайот Пипков. На 24 май честваме българската просвета, култура и създаването на глаголицата от Солунските братя – Св. Св. Кирил и Методий.

На всички учители, на всички творци, на всички културни деятели – нека пребъдва в светлина най-великото човешко благо – Словото, дадено ни от светите братя, за да се разбираме по-добре и го обогатяваме с жизненост и чисти мисли, с мъдрост и решимост за добри начинания и полезни дела!

По инициатива на ръководството на НЧ „ Съзнание 1894“ с. Асеновц в навечерието на светлия празник бяха посетени по домовете им дългогодишни пенсионирани учители при ОУ „Христо Ботев“ с. Асеновци. Те бяха изненадани от секретаря на читалището Петранка Стефанова, която им връчи благодарствени писма, цветя и бонбони. Имаше много сълзи в очите, много вълнение и спомени за ученическите години.

„ Лично мен са ме учили всички тия благородни хора – Нанка Цочева, Здравка Колчева, Мария Николова, Петранка Личева, Веска Гецова, Георги Янков и  Ваня Толева, която освен бивш учител и директор , е и дългогодишен председател на читалището в селото. За мен беше чест и удоволствие срещата с тези скъпи хора, да ги прегърнеш и отдадеш своята признателност! Благодарим Ви, скъпи учители, за всичките неуморни години, за всеотдайния труд, за всичко, на което ни научихте, за да сме истински българи!“, споделя Петранка Стефанова.

БЛАГОДАРИМ!

НЧ „Съзнание 1894“

село  Асеновци

#тагове:

НАЙ-НОВИ: