Грамоти и награди от конкурси за децата от ДГ „Иглика“

16.03.2022 15:20

Месец март е изпълнен с много празници и щастливи емоции – най- бъргарският месец, най-светлите дни в детските очи!

Неуморната работа на учителите от ДГ „Иглика“ да възпитават децата в любов към Родината и спазване на традиции, не остава без резултати.

В навечерието на 3-ти март малки Игличета се впуснаха в различни инициативи и конкурси и наградите не закъсняха.

 

Трета група „Ежко Бежко“ с учители Захаринка Панталеева и Цветелина Пашова са удостоени с Диплом и плакет за 2-ро място в Първи национален онлайн конкурс за детско творчество „С България в сърцето „, организиран от Национално училище за музикални и сценични изкуства  „Христина Морфова“, гр   Стара Загора и Кметство Шипка в раздел „Художествено слово „.

Четвърта група „Веселите зайчета“ с учители Илиана Йорданова и Ирина Николова получиха грамоти за отлично представяне в раздел Художествено слово и Песен.

За своята песен грамота получиха и децата от Детска вокална група „Иглика “ с ръководител г-жа Нели Стойкова.

Деца от същите две групи се включиха в Седмицата на родолюбието, организирана от Народно Читалище „П. К. Яворов- 1920“, гр. София,  където отново демонстрираха умения  и артистичност в интерпретацията на патриотични стихотворения.

Богатството на нашата детска градина е голямо.  На първо място с умни,  талантливи деца, но и с палитрата от народни носии, които пазим, тачим и представяме с гордост. Възможност да ги покажем получихме от Народно Читалище „Развитие – 1926“, с. Стража чрез онлайн конкурс за снимка на автентична народна носия „От раклата на баба „.

Част от децата с гордост в сърцата позираха и споделиха с цяла България красотата на българската носия.

Уроците по родолюбие продължават, знанието и обичта завинаги остават!

Информация и снимки: ДГ „Иглика „

#тагове:

НАЙ-НОВИ: