Ето кои са най-популярните разкрасяващи процедури в Плевен

16.02.2022 15:03

Преминаването в тъмночервена зона според плана с мерки за справяне с Ковид пандемията определено наложи нови ограничения на територията на град Плевен. Оказва се обаче, че един определен  бизнес сегмент няма да пострада кой знае колко от случващото се. Напротив, според представителите на бранша в сектора с разкрасяващи процедури, потребителите продължават да ги посещават със същата честота. Причината вероятно е фактът, че в тези места не се изисква наличие на зелен сертификат. Разбира се, от това правило има изключения, особено когато става дума за определен вид процедури за лице, както и при обекти с по-голяма търговска площ.

По-интересното е, че плевенските собственици на салони за красота отчитат ръст в определени услуги. Според тях местните дами изобщо не са влезли в режим на пестене на пари за външния си вид, въпреки че по празниците значителна сума от семейния бюджет бе оставена именно за маникюр, подмладяване и освежаване на лицето, нови прически и така нататък.

В тази връзка, от плевенските салони за красота споделиха любопитна информация. От началото на годината най-често търсените спа оферти, включително и под формата на ваучери от сайтове за колективно пазаруване, са следните:

  • Лазерна епилация за премахване на нежелано окосмяване. Плевенските дами определено знаят кога какво се прави, за да изглеждат перфектно през цялата година. Явно е и, че те са напълно ясно с препоръката за провеждане на процедури с лазерна епилация през най-студените дни от годината.
  • Процедури за лице за избелване и заличаване на белези. Логиката е същата, каквато бе в горните редове. В действителност, такъв тип процедури не само че се препоръчват за зимните дни, но са и строго противопоказни за лятото. Причината е, че след избелване на пигментни петна и белези (най-вече от акне) е важно лицето да не попада под пряка ярка слънчева светлина. Ако това се случи, процедурата не само че ще завърши с провал, но и могат да се появят допълнителни белези и петна по кожата. Доказателство за това е фактът, че дори ако се подложите на лазерна процедура за лице през зимата, от салона за красота пак ще ви насочат към използването на слънцезащитен крем в рамките на възстановителния период от около един месец.
  • Процедури, свързани с мигли. Тук попадат услугите за удължаване и сгъстяване на мигли (така наречения метод косъм по косъм), както и ламиниране на мигли. По всичко личи, че дамите в Плевен се готвят за предстоящия дамски празник –8-ми Март – значително по-рано от останалите в страната.
  • Масажи – от класически за релакс и отмора до лечебен в случай на болки в ставите и кръста. Масажите са прекрасен начин да се поглезите през цялата година. Точно сега обаче те са толкова търсени вероятно защото все още трудно свикваме с идеята, че ходим на работа, вместо да продължим празничния зимен сезон. Освен това, през по-студените дни от годината старите болежки се обаждат.

От сайта за колективно пазаруване Relax Point бяха така любезни да ни споделят и информацията, че през последно време плевенчанки предпочитат да купуват ваучери за красота, защото им излиза по-изгодно и по този начин могат да си позволят не една, а две естетични процедури. От платформата също така напомниха да сме внимателни, когато разглеждаме подобни оферти, защото в някои сайтове за съжаление попадат и нелоялни търговци.

PR публикация

#тагове:

НАЙ-НОВИ: