Шапка за всеки малчуган

11.01.2022 17:33

Шапката е модерен и необходим аксесоар в гардероба на всеки. При децата тя е задължителна част от облеклото, независимо дали е горещо лято или люта зима. Детската шапка предпазва малките палавници от пек и от студ, за да е безгрижна всяка игра и разходка на открито.

 

В специализираните магазини за детски стоки КИДСО може да се намери шапка за всеки малчуган. Разнообразието е голямо – според сезона или годините на господина и госпожицата. Какъвто и да е моделът на шапката, тя най-вече трябва да е удобна на малкото съкровище. Условието може да бъде лесно изпълнено, достатъчно е аксесоарът да е от качествени материали, да е добре изработен и да е по мярка, за когото е предназначен.

Шапка, според сезона

Както при зимната, така и при лятната шапка е добре тя да не стяга главичката на мъника. За студа са подходящи моделите, които достатъчно добре предпазват ушите и челото на детето. Най-подходящи са памучните или вълнените, които качествено пазят от студа.

Децата не бива да са без шапка в мразовитите дни,  защото тялото на мъниците много по-бързо губи топлина, спрямо това на възрастните хора. Това най-вече се отнася за бебетата. На пазара за най-малките се предлагат модели от памук, полар и вълна, които хем стоплят добре, хем не позволяват главата да се затопля прекалено много.

Актуалните модели имат форма на животни или са декорирани с допълнителни весели елементи, като очички и ушички, връзки за по-голяма стабилност и т.н.

 

 

 

При лятната шапка периферията е особено съществена, за да предпазва очите и вратлето на детенцето от слънчевите лъчи. За сезона са препоръчителни незапарващи материи, за да не се обрине нежната детска кожа. На пазара са актуални сламените капели, шапките с козирка, както и тези с по-малка периферия.

През лятото детето не бива да е изловено дълго време на жаркото слънце и под въздействието на UVA и UVB лъчите. Но децата е хубаво да играят на открито, което изисква подходящо облекло и защитни слънцезащитни препарати.

 

 

 

 

Как да изберем подходящата детска шапка?

Най-хубавата детска шапка е тази, която е удобна и изработена от качествени материали. Модните тенденции предлагат разнообразие от цветове и модели, които в повечето случаи са унисекс артикули. По-важното е да бъде подходяща за времето, през което ще се носи. При детските шапки десените са свежи и пъстри, а компромиси с качеството не са допустими.

 

 

 

 

 

Тотален хит са шапките, които са с малка периферия и са носени от момичета и момчета. Другият неостаряващ модел са бейзболните шапки, върху които има лого или надпис. Памучните изюистени модели също са харесвани.

А за по-малките деца най-търсени са зимните модели, които предпазват добре главичката от студ и имат допълнителни връзки за закрепване. Момичетата се радват на модели с допълнителни елементи, като перли, пух или бляскави елементи. Малките госпожици са много кокетни с шапка тип барета, а господата – с каскет.

Тази година отново са актуални моделите с любими герои и лого на известни марки.  Те най-често се избират в комбинация с шал, ръкавици и яке. А при летните модели водещи са цвета на дрехите, банските или обувките.

В цветово отношение са наложени всички десени. По отношение безопасността на детето по-удачни са ярките и светли цветове, за да се вижда детето отдалеч. Вече почти няма строго женски или мъжки цветове, по-скоро е въпрос на вкус и предпочитания.

 

 

 

 

Шапката е полезен и моден аксесоар, който е елемент от ежедневното облекло на всяко дете. Освен че допълва отлично дрехите през всеки сезон, шапката осигурява сигурност и безгрижност в детските дни. Докато при бебетата и по-малките палавници е почти задължителна, то при по-големите деца е част от тоалета, израз на техния оформящ се стил.

Богат избор на детски шапки ще откриете в магазините на Kidso.bg

Снимки: Кидсо 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: