Книги на болни деца дариха от ДГ „Юнско въстание“ в Плевен

01.11.2021 13:04

В навечерието на Деня на будителите в четвърта група „Мечо Пух“ беше проведена инициатива под наслов „Сподели книга“. Тя се състоеше в обогатяване на знанията за българските будители и тяхното ценно наследство, както и допълване на библиотечния фонд на групата с книги, дарени от децата.

Те инициираха идеята и я приеха с отворени сърца, като споделиха образователни книжки, вълшебни приказки, книжки за оцветяване, интерактивни карти и забавни пъзели. Тази кампания бе факт благодарение на активността и съпричастността на родителите към дейностите в детската градина.
На 1 Ноември малчуганите от IV Б група решиха да изненадат лекуващите се в Детското отделение на многопрофилната болница в града , „Д-р Г. Странски“. Бъдещите първокласници подариха голяма част от дарението, за да се чувстват децата празнично и да могат да се учат, въпреки престоя си в болницата и им пожелаха бързо възстановяване. За пореден път подрастващите демонстрираха желание да сторят добро и зарадват и помогнат на други деца. Поради епидемиологичната обстановка в страната малките не успяха лично да занесат своите подаръци, но намериха подходящ начин да се осъществи идеята в лицето на майка – съмишленик.
„Най- сърдечни благодарности към д-р Стоянова, която с радост се включи в инициативата и беше нашият мост в предаването на образователните материали, защото за доброто няма граници „ – заявиха учителките от група „Мечо Пух“ в ДГ „Юнско въстание“ в Плевен.


Информация и снимки: ДГ „Юнско въстание“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: