Трима в ареста за притежание на наркотици в Плевен

23.07.2021 9:40

Арести са извършени вчера при проверки за наркотици, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

При специализирана полицейска операция на територията на гр. Тръстеник служителите на реда засекли 37-годишен местен жител, който при вида на униформените изхвърлил на земята 5 полиетиленови топчета със суха тревиста маса. При последвало претърсване в дома му са открити везна, сухо растение от рода на конопа и неустановено все още количество суха тревиста маса. В двора на имота е намерено и иззето засадено растение от рода на конопа, с височина около 100 см. Предстои назначаване на химическа експертиза, уведомен е прокурор за образуване на досъдебно производство за престъпление по чл. 354а, т.1 от НК, по което работата продължава.

В хода на полицейска операция, проведена също вчера, служители на Първо РУ извършили претърсване на адрес в града, обитаван от 21-годишен плевенчанин. Оттам са иззети черен полиетиленов плик суха зелена тревиста маса и електронна везна, а при обиск у мъжа е намерен полиетиленов плик със суха зелена тревиста маса. В дома униформените заварили още двама младежи, единият от които успял да изхвърли пред входната врата 3 полиетиленови плика със същото съдържание, а при обиск от другия е иззет полиетиленов плик суха зелена тревиста маса, с характеристики на марихуана, се посочва в информацията от Пресцентъра на полицията в Плевен.

Общото количество на намерените вещества са с приблизително тегло 25 грама. Тримата са задържани за срок от 24 часа, уведомен е прокурор, работата по образуваното досъдебно производство за престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК продължава.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: