На тържествена церемония талантите на артшкола „Колорит“ – Плевен получават своите близо 270 отличия

15.06.2021 13:15

Tържествена церемония, на която ще бъдат връчени 263 международни и национални награди, получени в артшкола „Колорит“ – Плевен от началото на 2021 година от 15 страни, ще се състои на 17 юни пред входа на читалище „Съгласие“. Престижните награди са спечелени от участията на децата от школата в световни и международни конкурси в Япония, Израел, Иран, Бангладеш,  Франция, Португалия, Германия, Русия, Украйна, Беларус, Полша, Словения, Румъния  и България. Талантливите плевенски деца под ръководството на своя артпедагог Майя Ананиева станаха носители на най-високите отличия Гран при, златни, сребърни и бронзови медали, специални призове, сертификати, дипломи и грамоти за високи постижения. Творбите на наградените деца влязоха в луксозните арт каталози на победителите, станаха част от  колекциите на световни детски галерии под егидата на ЮНЕСКО и ще бъдат съхранявани като артистична памет на човечеството и ще бъдат показвани в различни краища на света. Те се превърнаха в емблеми на международни конкурси в Германия, Иран, Бангладеш, Русия, Украйна, България и бяха отпечатани като рекламни плакати и картички, принтирани са върху тениски с благотворителна цел.

В трудния за цял свят период на пандемията ковид – 19, когато ателието на школа „Колорит“ в голяма частот времето беше затворено за присъствено обучение и преминаваше на онлайн обучение, тези невероятни резултати са доказателство, че  когато са мотивирани и вдъхновени чудесата се случват, казва Майя Ананиева.

На този празник децата ще пуснат цветни балони – с пожелание новите им мечти да полетят и да станат реалност, и символично ще отпразнуват своя 30-годишен юбилей. Не е случайно, че това се случва заедно с читалище „Съгласие“, защото почти половината от приказната история на школа „Колорит“ е преминала в творческо партньорство и вдъхновено сътрудничество, създало обща история за бъдещето.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: