Арести в Плевен заради наркотици, засечен е и надрусан шофьор

31.05.2021 9:22

Арести са извършени в Плевен при проверки за притежание на наркотици, информират от Пресцентъра на ОДМВР.

За притежаване на различни по вид наркотици в Плевен е задържан 43-годишен. На 28 май 2021 година около 15.30 часа на плевенската улица „Дойран“ е извършено претърсване на „Фолксваген Пасат“. Водач на лекия автомобил е 43-годишен плевенчанин.  В колата са намерени около 3 грама суха, зелена, тревиста маса – марихуана. При последвало претърсване в дома на 43-годишния са открити и иззети около 5 грама суха, зелена, тревиста маса – марихуана и един грам бяло кристалообразно вещество. Предстоят лабораторни изследвания на иззетите наркотици.

На 27 май 2021 година около 17:40 часа в областния град на площад „Ив.Миндиликов“ при извършена полицейска проверка 23-годишен доброволно предава две хартиени пакетчета с размери 2 х 4 см. Те съдържали бяло кристалообразно вещество. По данни на плевенчанина – „пико“. Лицето е задържано за срок до 24 часа по Закона за МВР. Веществата са иззети за лабораторна обработка.

Друг случай е от 28 май – около 19.30 часа в Плевен на улица „Иван Вазов” при полицейска проверка 22-годишен доброволно предава хартиено топче с размери 1/2 см, съдържащо суха, зелена, тревиста маса. По данни на плевеначнина съдържанието е марихуана. Назначени са експертизи на иззетото. 22-годишният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа по Закона за МВР.

На 28 май 2021 година около 20,00 часа в жк. „Сторгозия“ служители при Второ РУ проверяват 23-годишен от Плевен. Той предава доброволно жълта пластмасова кутийка, съдържаща два полиетиленови свитъка с бяло кристалообразно вещество, по данни на лицето – 1,5 гр. пико; един полиетиленов свитък с размери 2х4 см и пет броя хартиени свитъка с размери 2.5х1 см, съдържащи по данни на плевенчанина – MSN. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. 23-годишният е задържан.

За шофиране след употреба на наркотици в Плевен е задържан 22-годишен, информират от полицията в областния град. На 29 май 2021 година в 22:09 часа на плевенската улица „Крали Марко“ автопатрул спира за проверка „Фолксваген Голф“. Установена е самоличността на водача – 22-годишен от град Бяла Слатина. Извършена е проверка с техническо средство „Дрегер дръг тест 5000“ и уредът е отчел положителен резултат за амфетамин и метаамфетамин. Издаден талон е за медицинско изследване. Водачът не е дал кръв за анализ.

По всички случаи е уведомената Прокуратурата в Плевен, работата се продължава от разследващи полицаи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: