Успех за ученици на ПГССТ – Левски от регионален кръг на състезанието „Млад фермер“

10.05.2021 16:44

Успех за ученици на ПГССТ – гр. Левски от регионален кръг на националното състезание „Млад фермер“, проведен в Шуменс участието на отбори на професионални гимназии от Северна България.

Традиционно състезанието се провежда в три модула – „Механизация на селското стопанство“, „Растениевъдство“ и „Животновъдство“, посочват от училището.

Изучаваните в ПГССТ – гр. Левски професии и специалности предполагат най-добро представяне в модул „Механизация на селското стопанство“ и по-слабо в другите два модула. Въпреки това, и тримата участници от отбора на професионалната гимназия успяха да заемат призови места в различните модули.

Цветелин Илиянов от с. Деляновци, ученик в XII клас, зае I място в  модул „Механизация на селското стопанство“.

Тихомир Кръстев от с. Козар Белене, ученик в X клас, зае II място в модул „Растениевъдство“.

Асен Стефанов от с. Червена, ученик в XI клас, зае III място в модул „Животновъдство“.

По този начин момчетата от ПГССТ – Левски грабнаха отборната купа за II място, като бяха изпреварени единствено от домакините на състезанието ПГССХТ – гр. Шумен.

Този резултат, освен отборната купа, индивидуалните медали, грамоти и лични подаръци, донесе и класиране за участие във финалния етап на Национално състезание „Млад фермер“ в гр. Ямбол, провеждащ се с призьорите от Южна и Северна България.

Успехът бе извоюван, както с усърдието на учениците от отбора, така и с професионализма на подготвилите ги учители – Венцислав Александров за модул „Механизация на селското стопанство“ и инж. Емил Миланов за неудобните ни модули „Растениевъдство“ и „Животновъдство“.

Успех на финалния кръг в гр. Ямбол и на новите състезания през следващата година!

Снимка: ПГССТ – гр. Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: