18 медала за Шотокан карате клуб „Спартак 14“ на Националното първенство

29.04.2021 12:16

На 24 и 25 април в София се проведе Национално първенство по Шотокан карате-до за юноши, младежи, мъже и жени. В новата многофункционална спортна зала на НСА се събраха 297 състезатели от 24 клуба.
Плевенския Шотокан карате клуб „Спартак 14“ взе участие с 22 състезатели.
От надпреварите във всички възрасти и дисциплини състезателите на клуба спечелиха 18 медала – 6 златни, 4 сребърни и 8 бронзови.

Ето и резултатите :
Златен медал за Ивайло Боев при мъже в дисциплината Мастърс.
Това е най-престижната дисциплина в първенството . Тя обединява двете състезателни дисциплини – шотокан ката и шобу кумите. Състезателите първо изпълняват ката, а след това провеждат двубой в шобу кумите със съответния опонент по жребии. Победата се определя според уменията и в двете дисциплини комплексно. Ивайло донесе за Плевен и клуба си най-престижното отличие за 2021 г. в Шотокан карате-до
Златен медал за Даяна Дерекова-девойки 14-15 г. в дисциплината ката. Даяна е ученичка на Спортно училище „Г.Бенковски „ – Плевен и за втора година е финалистка в дисциплината.
Златен медал за Максимилиан Рупчански-юноши 14-15 г. в дисциплината ката. Максимилиан спечели и сребърен медал в шобу кумите. Също ученик на Спортно училище.
Златен медал за Елица Станчева-девойки 16-17 г. в дисциплината ката. Елица спечели и бронзов медал в шобу кумите.
Златен медал за Стефани Иванова-девойки 12-13 г. , дисциплина шобу кумите. Стефани затвърди своята позиция от 2020 г. – на най-високото място на стълбичката.
Златен медал за Илхан Василев-юноши 16-17 г. , дисциплина Шобу кумите. Илхан също е ученик на Спортно училище.
Сребърен медал за Тихомир Тодоров –юноши 12-13 г., дисциплина шотокан ката. Тихомир е дългогодишен състезател на клуба и ученик в Спортно училище –освен шампион е и един от отличниците на училището.
Сребърен медал за Амира Абулибде- девойки 12-13 г. , дисциплина шобу кумите. След 2 победи и 1 загуба на финала , Амира дебютира в новата възрастова група.
Сребърен медал в дисциплината Отборно ката юноши+девойки 16-20 г. в състав : Тихомир Тодоров, Гергана Атанасова и Елица Станчева
Бронзови медали:
Станислав Станчев-юноши 12-13 г. , дисциплина шобу кумите
Великослав Василев-юноши 14-15 г. , дисциплина шобу кумите
Росица Донева-девойки 12-13 г. , дисциплина шобу кумите
Гергана Атанасова- девойки 16-17 г., дисциплина ката
Отборно ката момчета 12-15 г. в състав: Йонан Михайлов, Петър Станчев, Станислав Станчев
Отборно ката юноши+девойки 12-15 г. в състав: Росица Донева, Йоан Тонов, Станислав Станчев
Отборно кумите момчета 14-15 г. в състав: Мариян Тодоров, Максимилиан Рупчански и Великослав Василев
„Искам специално да благодаря за усилията на треньорския ми екип – Маринела Петрова и Бетина Кисьова за отличното представяне на нашите състезатели на тазгодишните национални първенства. Благодаря и за труда и постоянството на състезателите ни, въпреки ограниченията за спортуване.“ – каза старши-треньора на клуба Милена Кирниколова.
В края на месец юни клуба ще осъществи прием на ученици в Спортно училище – Плевен , спортен профил „Шотокан карате-до“. Изпитът е за ученици от 4, 5 и 6 клас. През месец август е втория тур на приемните изпити за незаетите места от 5 до 9 клас. В момента в Спортно училище се обучават 14 ученика по спорта Шотокан карате-до, които имат отлични постижения на национално и международно ниво.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: