Павел Вълнев: От успелите българи зад граница можем да ползваме натрупаните знания и опит

25.03.2021 16:42

Многомандатен избирателен район трябва да се създаде за българите в чужина. По този начин тези наши сънародници ще могат да се включат в управлението на страната. Това заяви в Плевен зам.-председателят на ПП „Републиканци за България“ Павел Вълнев, който представи акценти от управленската програма на партията, свързани с българите зад граница и с бизнеса.

Вълнев подчерта, че трябва да се създаде и Министерство на българите в чужбина като министърът ще разполага със законодателна инициатива, за да проведе ключовите за българската общност зад граница реформи.

Искаме да открием Вазов институт по модела на Гьоте институт в Германия. Той ще работи за съхраняването, развитието и популяризаирането на българския език и култура в чужбина, а дейността му ще бъде обвързана с бъдещото Министерство на българите в чужбина, обясни Вълнев. И добави, че със своите политики от „Републиканци за България“ искат да покажат, че българите зад граница са равноправни на своите сънародници тук в България. Успелите българи зад граница искат да помогнат на страната, от тях ние можем да вземем най-доброто, да ползваме техния опит и знания, категоричен бе Павел Вълев.

По негови наблюдения в момента бизнесът у нас е в тежко положение, а масовото усещане е, че помощта от държавата в ковид кризата не е достигнала до по-голямата част от фирмите. За да бъдат подпомогнати е нужно да се създаде Фонд за финансиране на малкия и среден бизнес, обясни Вълнев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: