Каракачанов: ВМРО няма да прави компромиси за Македония и доходите на хората

24.03.2021 12:12

В следващото НС и управление на държавата трябва да има приемственост. Никакво отстъпление от темата за Македония и доходите на хората, заяви в интервю по бТВ лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, който е водач на две листи на партията – в Плевен и Варна, за предстоящите парламентарни избори.

Другите важни теми за довършване са проблемите с циганизацията и защитата на българските семейни ценности, добави той. Каракачанов посочи, че това ще бъдат и въпросите, с които ВМРО няма да прави компромиси при евентуални разговори за коалиции.

Никакви отстъпки от националната кауза
Никакви отстъпки с историята и идентичността на българина и българската държава, никакви отстъпки, ако Скопие не промени своята политика. Смятате ли, че е нормално една група крайнолеви депутати да обвиняват мен в ЕП, че аз съм се изказвал по исторически въпроси?! Защо не се изкажат, че същата тази държава, която аз критикувам, преследва всичко българско, репресира в момента един певец, възмути се по адрес на властите в Македония лидерът на ВМРО. Този човек има 400 смъртни заплахи до момента, само защото каза, че е българин и има български произход. Готова ли е за ЕС държава, която преследва един певец, заявил, че е българин, продължи Каракачанов.

Извинявайте, тази държава, която преследва своите граждани, които наричат себе си българи, коментират дори да го извадят от Евровизия, защото го излагал, тази държава смятате ли, че е готова за ЕС? Тук никакви компромиси, отсече Каракачанов.

Той подари на водещия последната си книга „Забравените апостоли на Македония“, където с документи и факти се разбива за пореден път се разбива цялата комплексарщина на скопските историци. Които се опитват да ни обяснят, че онова население в Македония, което се е борило първо против турското робство, после против сръбската окупация, било някакъв си отделен македонски народ, а не част от българския народ. Тук е ясно – 146 ръководители на ВМРО са родени в Стара България, родени са в Тракия, родени са в Западните покрайнини и около 40 човека „македонци“ са се борили в Одринска Тракия като ръководители на революционното движение. Един народ, една организация, една история, това показва книгата, разясни авторът ѝ.

Приоритетите на ВМРО са ясни – това са доходи, семейство, сигурност.
Помните, че когато говорихме за 300 лв. минимална пенсия, много хора не вярваха. Ние го направихме. Говорихме от години за семейно подоходно облагане – сега то е факт, посочи лидерът на ВМРО. И работещите, и учещите семейства ще получават подкрепата на държавата, но не само това, от облагаемия минимум ще се приспадат 450 лв. за едно дете, 900 лв. за две деца и 1350 лв. за три деца. Това е политиката на ВМРО – семейството, защитата на традиционното семейство от мъж, жена и деца. И темата за сигурността е сигурността на българските граждани. Когато си упорит, когато знаеш накъде вървиш и какво искаш да постигнеш, нещата се случват, обобщи той.

Служби за сигурност има преди, има и сега – работата им е да хващат шпиони
По повод изваждането на въпроса с агенти и досиета от ДС в навечерието на вота, лидерът на ВМРО заключи:

Пак влизаме в една изтъркана дъвка, която обслужва една малка шепичка деградирали политици.

Не можеш да изтриеш историята на България преди 30 години и да кажеш, че не е имало такава. Ние, българите, сме царе да делим историята на България на дати, констатира Каракачанов. Някои смятаха, че всичко започва след 9 септември 1944 г., други смятаха, че започва на 10 ноември 1989 г. Не, историята на България си тече с различни превратности, напомни историкът и лидер на ВМРО, чиито двама прадядовци са се били по бойните полета на България заради Санстефанския идеал.

Службите за сигурност са нещо, което съществува във всяка една държава. Дали ще я наричат авторитарна, тоталитарна, демократична, монархична и т.н. Погледнете кой е обвързан със старото като биография и политическа деятелност. Аз в моето житие и битие като човек и общественик няма от какво да се срамувам, каза Каракачанов. Дъвчем една и съща дъвка 32 години. Това е само част от този сценарий, с който разделихме народа на враждуващи лагери, червени и сини, монархисти и републиканци, русофили и русофоби, изрази съжаление лидерът на ВМРО.

Той заяви, че и преди, и сега службите за сигурност работят и са работили по едни и същи теми, които обаче политиците натоварват идеологически. Каракачанов даде за пример проблема с Македония.

Темата с Македония, югославското наследство и антибългарската политика, за която говорим като актуален проблем от една година, не са проблем от една година. Те са проблем от 40 г., 50 г., от 60 г. Така че, онези служби, както сегашните, работят по тези въпроси. Службите за сигурност работят по едни и същи теми. Друг е въпросът, че в едни политически времена политиците се опитват да ги натоварват с идеология, това е глупостта. И какво определя това, определя доходите ни ли, попита риторично Каракачанов. Той недоумява, че 32 години по-късно продължаваме да говорим за агенти. Една държава, ако няма служба за сигурност, няма как да лови чужди шпиони.

И преди, и сега с това са се занимавали по целия свят – да не допускат на своя територия други държави да развиват дейност, с която да събират информация, заключи той и даде пресен пример с шпионския скандал в Министерството на отбраната.

Каракачанов посочи, че с модернизирането на българската армия тя става по-силна и вероятно притеснява някого, затова е и този засилен интерес на няколко държави да събират информация какво се случва в редиците ѝ.

Този случай е под наблюдение повече от 6 месеца и то благодарение на Военното разузнаване тръгнаха нещата. Военното разузнаване, колегите от ДАНС и Прокуратурата си свършиха работата, заяви Каракачанов. Аз знам много неща и то от дълго време, само че не съм вдигнал шум, за да не преча на работата на службите и сега – на разследването.

Всеки един, който се е ангажирал да работи за чужда държава, трябва да си получи наказанието, категоричен е министърът на отбраната.

Съдиите от ВКС влизат в политиката и защитават една чужда на българския народ идеология.
Какво значи да зададеш въпрос на КС полът дали е биологично определен, или е социално и психическо измерение, коментира лидерът на ВМРО последната акция на съда на Лозан Панов.

Всеки един нормален човек знае, че децата се раждат или от мъжки, или от женски пол. Това е част от тази идеология, която се опитва да ни обясни, че има трети пол, тринайсети пол, 32-ри пол в някои държави. Това е абсолютно извращение, отсече Каракачанов.

И задавам въпроса – кому е необходимо в ситуация, в която държавата и нацията са в демографска криза, ние да стимулираме подобни процеси, които разлагат традиционния морал и традиционното семейство. По тази логика, която следват съдиите с въпроса си, ние трябва да ги наричаме родител едно или родител две. Или жената да бъде раждащ родител. Аз Ви питам – ние, мъжете, какви да бъдем, осеменяващят родител ли? Това, че някои хора имат различна сексуална ориентация, това не ги прави различен пол, категоричен е вицепремиерът.

Но това извращение да коментираме и цяла Европа с това да се занимава, и да ни притискат с разни истанбулски конвенции в името на какво се прави това? Това са тези държави, които преди това вървяха в посоката да докарат стотици хиляди и милиони мигранти, а сега да се чудят и да реват какво да правят срещу ислямския тероризъм, не могат да ми бъдат добрият критерий за подражание, заключи Красимир Каракачанов.

За предизборната кампания и политическия тон
Аз съм коректен човек по принцип. И както виждате, в тази кампания ВМРО е единствената формация, която не обяснява кой е виновен, за какво е виновен, защо не е свършено това или онова. От една кампания, в която чуваш само псувни, ругатни и клевети, отвращаваш допълнително българина той да излиза да гласува, убеден е лидерът на войводите. Аз съм лоялен на каузите, на които служи ВМРО. Това е българският национален интерес, България над всичко и темата с доходите на българските граждани, традиционното българско семейство и сигурността за българите, обобщи Красимир Каракачанов.

източник: https://vmro.bg

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: