Красимир Каракачанов: Нашите приоритети са доходи, семейство, сигурност

18.03.2021 13:44


„Ние от ВМРО сме заложили като основен приоритет увеличението на доходи и пенсии, ръст на минималната и средната работна заплата, защита на българската индустрия, българския работник и родното производство във всеки отрасъл“. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракчанов по време на среща с шивашки работници.
По думите му благодарение на ВМРО вече е факт семейното подоходно облагане. За едно дете необлагаемият минимум е 450 лева, за две деца – 900, а за три – 1350 лева.
„За следващия мандат предвиждаме тези пари да бъдат съответно 600 лева за едно дете, 1200 за две и 1800 лева за три“, каза Каракачанов.
Той припомни, че в началото на седмицата ВМРО представи програмата си пред синдиката КНСБ.
„Посоката ни е една и съща – увеличаване на доходите на българските пенсионери“, обобщи той и напомни, че увеличението на минималната пенсия за стаж и възраст на 300 лв. беше един дължим жест към хората, подчерта лидерът на ВМРО.
Каракачанов представи и намерението на ВМРО за въвеждане на ваучери за лекарства до 70 лв. на онези пенсионери, които нямат странични доходи, но които са в тежко здравословно състояние, както и ваучери до 100 лв. за всеки български гражданин, за да почива в български курорти и да се подпомогне туристическият бранш.
Той засегна и темата за семейството като подчерта, че жената е онзи стожер, който ражда и възпитава младото поколение. „Ние от ВМРО спряхме Истанбулската конвенция. Там имаше опит да се вкара нещо, което да унищожи нормалното семейство. Нормалното семейство е от мъж, жена и деца. Не може да приравняваш семейството, предопределено от природата, с онова, което се опитват да ни налагат“, заяви Каракачанов.
Когато поставиш семейството на изпитание, атакуваш природен закон. Намираме се в демографска криза. Създава се паралелен свят, който отрича нашия и смята, че нашите традиционни ценности му пречат, очерта битката на ВМРО Каракачанов.
В гетата се превърна в професия това да раждаш безразборно, за да получаваш социални помощи за децата. Искаме да поощряваме грамотната раждаемост, каза Каракачанов.
Д-р Калин Поповски подчерта, че ВМРО е заложило в програмата си увеличение на парите за втората година майчинство, така че да бъдат обвързани с минималната работна заплата и да се повишават с нея. В момента са 380 лв. на месец, а минималната работна заплата е 650 лв. Всяко българско дете има право безплатно да посещава ясла и детска градина. Предвиждаме в най-кратки срокове да се инвестират поне 100 млн. лв. за изграждането на нови детски градини и ясли, обособяване на вече изградени подходящи сгради и ремонт на старите градини и ясли. Само по този начин ще се прекрати унизителната томбола, в която сега се разиграват имената на хиляди дечица всяка година.
На срещата присъстваше и кандидатът за народен представител от листата на ВМРО Плевен Татяна Божинова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: