Найден Зеленогорски: Ние вярваме, че България може много повече 

16.03.2021 8:36

„Българската икономика трябва да се възроди, чрез допълнителна подкрепа за малкия и среден бизнес заради последиците от Ковид пандемията”, това заяви в гр. Червен бряг Найден Зеленогорски, водач на листата на „Демократична България – Обединение” в 15-ти МИР – Плевен. Той взе участие в откриването на офис на коалицията в града заедно с д-р Николай Милев и Петко Петков, кандидати за народни представители от област Плевен.

„Сред икономическите мерки, които предлагаме са еднократна финансова помощ от 3000 лева на човек за всички работници и служители в малки и средни предприятия от секторите с административна забрана или сериозно ограничаване на дейността по време на пандемията, които продължават дейност. Помощна мярка 80/20 за всички средни предприятия и 90/10 за всички микро и малки предприятия от секторите с административно преустановена дейност заради пандемията, както и разработване на пакет от законодателни, финансови и регулаторни мерки за разсрочване на дълговото бреме на засегнатите от пандемията фирми и за запазване на достъпа им до нови кредити.”, допълни Зеленогорски.

„България се нуждае от устойчиво развитие на човешкия капитал, затова един от главните приоритети на „Демократична България” е повишаване качеството на образованието, науката и културата.” каза д-р Милев. Според него, развитието на човешкия капитал трябва да бъде подкрепено чрез създаване на благоприятна жизнена среда, включваща качествено здравеопазване и здравословен начин на живот, спорт и благоденствие, адекватна социална и демографска политика.

Сред приоритетите на „Демократична България” е минимизиране на административните бариери пред бизнеса чрез дигитализация, ефективно въвеждане на електронно управление и създаване на условия за подобряване на бизнес средата на местно ниво, заяви Петко Петков, доктор по регионално развитие и общински съветник в ОбС – Червен бряг. Той бе категоричен, че за преодоляване на регионалните диспропорции е изключително важно развиването на политики в подкрепа на селските и обезлюдяващите се райони.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: