Най-доброто домашно вино наградиха в село Малчика, празнуваха и деня на любовта

15.02.2021 12:16

Трифон Зарезан и Свети Валентин отпразнуваха в село Малчика. НЧ „Пробуда – 1928“ и Кметството поканиха местни винопроизводители да участват в конкурса за най-добро домашно вино. Комисия от трима души оцени всички вина на участниците и излъчи победители във всяка категория, след което те бяха поканени на официално обявяване на резултатите от конкурса.

Най-добрите винопроизводители получиха подаръци, връчени им от кмета на селото, г-жа Банчева, а всички участници получиха грамоти от името на читалището.

Присъстващите имаха възможност да опитат виното не само на победителите, а и на всички участници.

За празника на любоват в селото организираха поетична вечер на чаша вино и неформален разговор на тема „Любов и Вино не се консумират, а се усещат, чувстват и разбират!”. От името на читалището бяха подготвени ръчно изработени валентики за участниците.

В края да вечерта всички бяхме единодушни, че идеалният вариант, според нас, е да се подкрепим с малко вино и да не се страхуваме да обичаме, а дали ще се опием от вино, или от любов, няма значение. По-важното е това да ни прави щастливи!,казва Валя Йорданова, секретар на читалището в село Малчика.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: