Кои ще са модерните обувки за разходка по Главната тази пролет

04.02.2021 15:29

Остават само още 2 месеца от зимата и ще започне пролетта. Какви ще са тенденциите, кои ще са тренди моделите дамски обувки, с които ще се разхождаме по Главната? Световните седмици на модата вече дадоха отговор на този въпрос. Добрата новина е, че дамските обувки за пролет 2021 са най-вече удобни. Така или иначе никой не знае дали няма да се наложи отново да се затворим вкъщи и да излизаме само до магазина. Вероятно затова са мислели и дизайнерите, когато са определяли тенденциите – да предложат модели, с които да можем да слизаме удобно на кратки разходки, но и с които да можем да блеснем, когато решим да се облечем подобаващо. Ето какви ще са основните тенденции при обувките през пролет 2021:

Сандали с тънки каишки

През тази пролет ще се върнем с около 1800 години назад в модата и ще обуем обувки, подобни на тези, носени от римляните. Сандалите с каишки се забелязват в дефилетата на не една и две модни къщи. Разбира се, по модния подиум комбинациите са по-скоро екстремни – сандалите са комбинирани с блестящи чорапи или пък каишките минават през всеки пръст.

Това в ежедневието ще се опрости до леки и летни на вид и усещане сандали, които ще се обуват лесно, ще са леки и ще могат да се съчетават както с рокли, така и с дънки.

Джапанки с дебела подметка

Джапанките отдавна излязоха от обичайното си обитание – банята, и се впуснаха по улиците на градовете. Тази година най-удобният модел чехли с каишка между пръстите имат подобрение. Подметките не са тънки като хартия, а са по-дебели, като въздушни възлгавнички.

Това е добра новина както за петите, които няма да са в непосредствена близост до горещите плочки, така и за самото ходило. То се натоварва сериозно, когато го карате да стъпва върху тънка подметка.

Цветовете са ярко розово и тюркоазено синьо, точно като за пролетно-летния сезон.

Сабо

Чехлите с дебели дървени подметки се завръщат с нова сила и в нови цветове. Всеки, който дори за кратко е обувал сабо знае, че това са много удобни чехли за всякакви ситуации. Според дизайнерите сабото на 2021 ще е с класичеки вид, включително и металните габъри отстрани. Ще можете да избирате основно между черен и бяло цвят, но със сигурност ще сепоявят и смели модели в червено или такива с флорални мотиви.

Флатформи

Сандали с равни и високи платформи – това е разбирането за официална пролетно-лятна обувка на дизайнерите.

Т.нар танкове, които се носеха през 90-те, сега отново ще са на мода в най-различни цветове и комбинации. Удобството на тези дамски обувки е, че дават височина, а в същото време са много удобни за носене.

Отделен е въпросът дали това е най-елегантният начин да облечете краката си, но така или иначе 2021 е повече година на удобството, отколкото на елегантността.

Оксфордки

За дамите, които работят в офис и носенето на открити обувки и сабо не е опция, дизайнерите предлагат удобнитеи и красиви оксфордки. Класическия модел дамски обувки от много години е сред фаворитите за бизнес облекло,като новото тази година са различните цветове, в които ще се предлагат.

Вместо класичките черно, кафяво и бяло, оксфордките тази година ще са сини или зелени.

Тези и още много модели дамски обувки ще откриете тук: https://answear.bg/k/tya/obuvki

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: