Условна присъда за 27-годишна, изтеглила над 1700 лв. от чужда дебитна карта

03.09.2020 11:37

Състав на Плевенски окръжен съд е разгледал вчера наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура против 27-годишна от Долни Дъбник, обвинена в теглене на пари от чуждадебитна карта без съгласието на титуляра. В периода от 04.02.2020г. до 07.02.2020г. в Долни Дъбник и Плевен при условията на продължавано престъпление, на девет пъти 27-годишната е използвала платежен инструмент без съгласието на титуляра – дебитна карта като теглените парични суми са в общ размер на 1798,60 лева, се посочва в обвинителния акт.

В съдебното заседание подсъдимата е признала вината си и не е искала да се събират доказателства за това, информират от Пресцентъра на ОС – Плевен. Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие. Постановена е присъда, с която подсъдимата е призната за виновна в извършване на престъплението. Окръжен съд – Плевен й е наложил наказание лишаване от свобода, в размер на 6 месеца – условно, с тригодишен изпитателен срок. Не е наложено кумулативно предвиденото от закона наказание „Глоба“.

Разноските по досъдебното производство са присъдени за сметка на подсъдимата.

Присъдата не е окончателна, същата може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативен съд град Велико Търново, в 15-дневен срок.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: