Без опасност за живота са жените, пострадали при катастрофата между влак и лек автомобил при село Гривица

14.08.2020 9:31

Без опасност за живота са двете жени, пострадали при вчерашната катастрофа между влак и лек автомобил на жп линията при село Гривица, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен. Ще припомним, че сигнал за инцидента е подаден вчера в 14:11 часа на  тел.112. Произшествието е станало на ж.п. прелеза на село Гривица. Незабавно на местопроизшествието се изпратени полицейски служители. При огледа е установено, че водачът на „Хюндай“ – 27-годишен от село Гривица, при задействана сигнална уредба със семафори и звуков сигнал на ж.п. прелез обозначен със знаци на входа на селото, не спира и не пропуска правилно движещата се товарна влакова композиция. При инцидента са нанесени значителни материални щети по автомобила.

Пострадали са пътници на задната седалка – 66-годишна – с фрактура на ребра и 61-годишна –  със счупени тазови кости и фрактура на дясна ръка. Настанени са в УМБАЛ “Д-р Георги Странски“ без опасност за живота.

За изваждане на ранените от огънатите ламарини съдействие е оказано от екип на РДПБЗН – Плевен. Водачът и машинистите са изпробвани за наличие на алкохол с техническо средство „Дрегер алкотест“, като уредът е отчел отрицателен резултат. Уведомен е прокурор в РП – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: