Мартин Митев: Ситуацията в Общински съвет – Плевен към момента е непромененa

16.06.2020 12:53

Ситуацията в Общински съвет – Плевен към момента е непроменена. На дневен ред е подготовката на поредното заседание на Общинския съвет, което ще се проведе на 25 юни, предстои Председателски съвет, а следващата седмица в понеделник и вторник по традиция ще заседават постоянните комисии. Това коментира председателят на местния парламент на Плевен Мартин Митев след като трима съветници от групата на ПП ГЕРБ Петя Василева, Йордан Грижов и Христослав Михайлов бяха изключени от партията с решение на Изпълнителната комисия.

„Общинският съвет не е партиен орган на една или друга партия, а е орган на местното самоуправление и в този смисъл, каквото се случва в партийните централи, касае съответната партийна структура. Тези процеси не касаят дейността на Общинския съвет и изобщо неговата структура. Към днешна дата в деловодството на ОбС са постъпили три заявления от Петя Василева, Йордан Грижов и Христослав Михайлов за напускане групата на ПП ГЕРБ в ОбС-Плевен. Тези трима колеги стават общински съветници, нечленуващи в група. Относно постоянните комисии – няма промяна в тях. Това, че колегите са напуснали група на общинските съветници, не се отразява на състава на постоянните комисии, в които са включени“, обясни Митев и добави, че е възможно да бъде направено предложение за промяна в състава на комисиите от общинските съветници.

„Общинският съвет е местният законодателен орган и нашата задача е да работим в полза на града и на гражданите на Плевен. Да, в Съвета винаги е имало и доза политиканстване, и политическо заиграване, но като цяло винаги при нас винаги е надделявал здравият разум в полза на града“, категоричен бе Мартин Митев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: