Елитни бг спортисти се обединиха около каузата – да помогнат на Калоян от Белене

17.04.2020 16:55
За няколко дни известни български спортисти се обидиниха около една кауза – да подпомгнат скъпоструващото лечение на 13-годишния Калоян от Белене. Идеята за благотворителния търг „Българските спортисти в подкрепа за Калоян“ е на втората ракета на България по тенис накорт – Димитър Кузманов – Мико. Той е обединил вече 30 спортисти от 15 вида спорт, дарили свои скъпи вещи, които да бъдат продадени на търг, а средствата – дарени за Калоян.
През 2015 година Калоян е диагностициран с тежката диагноза ,, остеосарком” . Първоначално туморът засяга едната ръка. След 5 години борба и кратки ремисии, туморът се завръща- този път на лицето му. Силните химиотерапии вземат детската му усмивка. Химиотерапиите вече не действат, но лекарите виждат надежда в нов вид лечение, което обаче не се поема от Здравната каса. Общата сума, за да продължи лечението на Калоян, е 988 750 лева или около 510 000 евро.
Търгът, който организира Димитър Кузманов, ще се провежда в продължение на 11 дни като на страницата във Фейсбук ще бъдат представяни апортистите и артикулите, които даряват те. Кузманов дарява в търга със своята ракета, специално и лично изработена за него. С нея той е участвал на Световното първенство в Австралия, където отборът ни завърши на 9-то място. Освен него свои вещи са дарили Цветана Пиронкова, Александър Лазаров, Иво Ангелов, Димитър Илиев и други.
Търгът започна вчера сутринта.
Може да го проследите ТУК.
А дарения за Калоян може да направите по сметка:
Титуляр: Калоян Йорданов Йорданов
IBAN BG91STSA93000026707499
BIC STSABGSF
Банка ДСК – ЕАД
Снимка: Димитър Кузманов/FB
#тагове:

НАЙ-НОВИ: