Яворовци с призове от Национален дигитален иновационен лагер 2020

13.04.2020 11:37
На 10-11 април 2020 Далия Симеонова и Галина Колибарска от СУ „Пейо Яворов“ – Плевен участваха в първия по рода си Национален дигитален иновационен лагер, посветен на социалното предприемачеството, организиран от JA Bulgaria, в партньорство и с подкрепата на NN Bulgaria. Лагерът бе насочен към ученици между 8 и 12 клас. В предварителната селекция всяко от нашите момичета участва с три минутен видеоклип, в който предложи свое оригинално решение на казус, зададен от организаторите, съобщават от плевенското училище.
Участници в дигиталния лагер бяха 9 ментори, 21 учители и 102 ученици от цялата страна, разделени в 11 отбора. Те всички работиха по актуален казус, свързан с настоящата ситуация – безпрецедентната пандемия, която се превърна в част от нашия живот. Всеки екип получи възможност да предложи свои решения, които решават актуалните предизвикателства на деня съвместно с ментори от NN Bulgaria. Екипите работиха във виртуални стаи в платформата Zoom.
След оспорвана двудневна битка отборът на Далия се класира на второ място, а отборът на Галина – на трето. Нашите момичета дадоха всичко от себе си и имат много сериозен принос за крайния успех на отборите си. Да ги поздравим за заслужения успех!,казват от СУ „Пейо Яворов“- Плевен.
Снимка: фейсбук
#тагове:

НАЙ-НОВИ: