В град Левски е констатиран първият случай на заразен с COVID – 19

30.03.2020 16:34

Днес в град Левски е констатиран първият случай на заразен с COVID 19. Млада жена, прибрала се от Англия на 27.03. със симптоматика. За това съобщава чрез личния си профил във Фейсбук кметът на община Левски Любка Александрова. Тя се е чула по телефона с жената, която е в добро състояние и е била под карантина в дома си още от влизането си в страната, така че не е имала много контакти в града.

„Издирени са всичките й контактни лица, които са само от семейството и са им взети проби, като същите до излизането на пробите също са карантинирани“, съобщава още Александрова. И добавя, че са взети мерки да бъдат дезинфекцирани улиците, където ще се провеждат карантините. Общината поема ангажимент да осигури доставка на храна и лекарства, за да бъде жената напълно изолирана.

„Нека всички в града бъдем още по-внимателни в контактите си и да носим предпазните принадлежности. Носете маски и ръкавици при пазаруване и избягвайте излизането по причини, които търпят отлагане“, призовава още кметът Любка Александрова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: