Модни часовници – какъв часовник да изберем

17.03.2020 14:02

Часовниците винаги са били и ще продължат  да бъдат стилен аксесоар и индикатор за добър вкус. Те се харесват не само на дамите, но и на мъжете. Това е може би единственият аксесоар, който е еднакво привлекателен и за двата пола. Може да разгледате актуални модели на адрес https://timedix.bg/. Същевременно, добре подбрания часовник е в състояние да добави много чар към всяка една визия. Затова сега ще разгледаме някои полезни съвети, които да следваме, когато правим този важен избор.

Различни опции за избор на мъжки часовник

Не е лесно да се вземе решение за избора на часовник, тъй като сега пазарът е буквално залят от толкова различни видове и форми, а всеки един модел има собствени характеристики. Обикновено, когато мъж избира най-подходящия часовник за лична употреба, той не е чак толкова много затруднен, в сравнение с една дама, която иска да зарадва своя любим с подарък.  Но общо взето и в двата случая съществуват няколко важни критерия за избор, от които можем да се ръководим, за да не направим грешка.

Механизмът на часовника

Когато избираме механизма на часовника, трябва първо да сме запознати с основните видове, които съществуват – за повече подробности може да посетите Timedix. А сега ще се опитаме да внесем малко повече яснота, като опишем най-важните черти на всеки един от тях.

Механичен часовник

Този великолепен аксесоар често пъти се нарича хронометър. Неговият дизайн се основава на вековния опит на човечеството в производството на прецизни часовникови механизми. Основният елемент е пружината на часовника, която, както всички знаем, изисква редовно навиване. Една от положителните страни е, че тези часовници не се нуждаят от допълнителни източници на енергия и са напълно автономни. Дори при една правилна употреба и адекватна грижа те могат да служат на своя собственик десетилетия наред. Когато избирате качествени часовници от този тип, добре е да имате предвид, че бихте могли да ги носите много дълго, дори през целия си живот, а накрая да го завещаете и на наследниците си.

Кварцов часовник

Електрониката в един момент успя да замени движещите се части на часовника. В основата на изработката на подобен механизъм е наличието високочестотен генератор с кварцов кристал, който подава електрически импулси към двигател. За работата му е необходим минимален електрически заряд, което позволява на тези часовници да се захранват от малка батерия, която издържа в продължение на години.  Липсата на нужда от навиване е едно от предимствата на тези часовници, а колкото до визията, обикновено тя е издържана с класически дизайн на стрелките. Кварцовите часовници обикновено са по-евтини от механичните, въпреки че моделите от високо качество се отличават и с по-сериозна цена.

Електронен часовник

Електронният часовник работи с чип, а информацията за часа и датата се представя на електронен дисплей в цифрова форма. Обикновено тези часовници се отличават със стил, което напълно противоположен на класическия. Лесната употреба обаче, в съчетание с широката им функционалност, ги е превърнала в сериозни конкуренти на останалите модели.

Смарт часовник

Този модел напоследък се превърна в голям хит. Става въпрос по-скоро за многофункционално устройство, отколкото само часовник, което може да има най-различни функции, според нуждите и предпочитанията на своя собственик. Такова модерно устройство дори е в състояние да приема обаждания, да изпраща текстови съобщения, да отчита пулса, да измерва крачките, които сте извървели и още много други неща.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: