Какво трябва да знаем за парфюмите: Правила за избор на лично ухание

17.03.2020 15:49

Изборът на лично ухание зависи от много неща – от личните предпочитания, от възрастта, от сезона, през който ще използвате парфюма, от поводът и други фактори. Но преди да започнете да избирате подходящ парфюм, е добре да сте наясно с няколко много важни правила, споделени от стилистите.

Парфюмът като начин за себеизразяване

Дори и да не сте се замисляли над това, парфюмът, както и облеклото, аксесоарите и общия ни стил имат едно важно предназначение, а именно да ни дадат възможност да изразим себе си. Така че, много често, когато се питаме какъв парфюм да избера, трябва да търсим отговора в самите нас. Защото всеки човек има собствен индивидуален стил и характер, за разкриването на които важна роля играе и личното ухание, наред с другите неща.

Невероятните парфюми, използващи свежи, дървесни, флорални или ориенталски нотки са на ваше разположение и винаги бихте могли да си изберете ухание, което да ви подхожда най-добре в конкретния случай. За целта може да изпробвате и различни дамски тестери. Но да обърнем внимание на всеки един от тези аромати поотделно.

Парфюми с плодови аромати

Става дума за ухания на цитрусови и други плодове, папрат, лимон и други. Те са особено свежи и подходящи за универсални случаи. Особено добър избор са за топлия сезон, затова е препоръчително да ги употребявате през пролетта и лятото. Те ви гарантират добро настроение, жизнерадост и лекота.

 Парфюми с аромат на цветя

Цветните ухания са не по-малко атрактивни. Много от дамите ги предпочитат и това си има своето логично обяснение. Освен, че няма жена, която да не харесва цветята и да не се чувства опиянена от техния неземен аромат, парфюмите с аромат на цветя ни напомнят за пролетта, за възраждането на природата и за младостта. Също така, цветните аромати са много романтични и подходящи за дами на всякаква възраст.

Защо се нуждаем от парфюм

Това е още един основателен въпрос, който да си зададем преди да пристъпим към избор на определено ухание. Къде възнамеряваме да използвате вашия парфюм? Искате ли да останете незабелязани сред околните или пък точно обратно – държите на всяка цена да бъдете забелязани? Дали търсите само лек, освежаващ аромат или се нуждаете от сложна композиция от аромати, която да ви осигури определен ефект – повече самочувствие, повече самоувереност, повече сексапил?

Това са само част от въпросите, на които трябва да си отговорим преди да направим избора на личен аромат. Ако искате уханието само за себе си, за да се чувствате обгърнати от повече свежест, то тогава заложете на по-леки парфюми, в съчетание на плодови и евентуално цветни аромати. В случай, че се нуждаете от повече стимул и искате да изразите по-добре определени черти на характера си, това също е възможно. На https://fragrances.bg/ бихте могли да намерите богата гама от парфюми, които са подходящи за всяка дама и за всеки повод.

Задължително трябва обаче да наблегнем на това, че парфюмите се състоят от различни компоненти, а всеки един от тях има различна степен на летливост. Освен това, пръскайки аромата по кожата си, съставките влизат в контакт с нея, взаимодействат си също така и с въздуха, а това се отразява и на техния мирис. Затова и за различните годишни времена се препоръчват различни парфюми – температурите и влажността на въздуха са от голямо значение за това как би се възприел един аромат. Добра идея е да се снабдите с няколко дамски тестерии да ги изпробвате през различните сезони. Така със сигурност ще стигнете до правилния извод с точно какъв парфюм да бъдете през зимата, пролетта, лятото и есента. Ще се убедите сами, че дори едни и същи парфюми ще бъдат възприети от вас като напълно различни аромати през различните сезони на годината.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: