Вицепремиерът Каракачанов представи в Плевен новата си книга

07.03.2020 18:41

При голям интерес днес в Плевен вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов представи официално новата си книга, част от поредицата „Дълг и чест“ и посветена на един от легендарните водачи в историята на ВМРО – Тодор Александров. Конферентната зала на хотел „Балкан“ се оказа тясна, за да побере всички дошли на представянето на книгата. Тук бяха депутатът д-р Калин Поповски, кметът на Плевен Георг Спартански, началникът на Плевенския гарнизон и на ВВВУ „Георги Бенковски“ бриг. ген. Юлиян Радойски, общински съветници, военни, членове и симпатизанти на ВМРО. Специален гост бе внучката на Тодор Александров – Евелина Александрова.

„Най-важното послание, което искам да предам на читателя е, че е имало велики българи, които си заслужава да следваме. Разбира се, не с тези революционни методи с оръжие, но по друг начин – да се държим гордо като българи и катастрофите и мъчнотиите в нашия живот да не ни отчайват“, каза вицепремиерът и автор на книгата Красимир Каракачанов. Той посочи Тодор Александров за пример – човек, който след три катастрофи на България е успял да вдигне глава, да вдигне след себе си и хиляди хора и да се бори за българщината. „Защо в 21 век да търсим чужди примери, защо се обръщаме да търсим кумири за подражание било на Изток, било на Запад. Ние имаме героите в нашата история, имаме примерите за подражание, не ни трябват чуждите кумири“, категоричен бе Каракачанов.

Днес книгата за Тодор Александров, както „ВМРО – историята на една борба“, се продаваха на символични цени с автограф от министър Каракачанов, а събраните средства ще бъдат дарени за ремонт на лекоатлетическата зала в Плевен.


Посланието на книгата е, че българщината и българската кауза са над всичко и над нашите дребни, ежедневни политически дразги и противопоставяния.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: