Кръщават на Плевен булевард в йорданския град Зарка

10.02.2020 15:40

Булевард в йорданския град Зарка носи името на Плевен. Това съобщи днес на редовната седмична оперативка в Община Плевен кметът Георг Спартански. Любопитната новина той е научил при срещата си с почетния консул на Хашемитското кралство Йордания у нас д-р Хасан Бармауи. А поводът булевард да носи името на Плевен е сключването на договор за установяване на партньорски отношения с Община Зарка, Хашемитско Кралство Йордания. Ще припомним, че на сесията през януари Общинският съвет даде зелена светлина за подписването на такъв договор.

Кметът Спартански съобщи и, че до края на февруари в Плевен ще се организира информационен форум, на който да бъдат презентирани възможностите за бизнес на наши фирми в Йордания.

Град Зарка /в превод „Пътят на водата“/ е административен център на губернаторство Зарка. Той е втори по големина в страната с население близо един милион души. Намира се на около двадесет  километра от столицата Аман и е известен като индустриален център на Кралство Йордания със съсредоточените тук над 50 % от промишлеността на държавата. С редицата си висши учебни заведения Зарка е популярен и като университетски център. 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: