Международният ден на хората с увреждания събра членовете на съюзните организации в община Левски

04.12.2019 14:43

На 3 декември в Международния ден за подкрепа на достойнството, правата и добруването на хората с увредено здраве, местните съюзни организации в община Левски отбелязаха с празник и 30 години от създаването на СИБ.

Сред специалните гости бяха Евгени Чочев, един от основателите на СИБ през 1989 г. и Гичка Александрова, ветеран в местната организация.

Янка Димитрова, член на управителния съвет, приветства всички на милото тържество, събрало хората с увредено здраве в дъждовния декемврийски ден, за да усетят топлината  и вниманието, от което всеки има нужда. Празникът се прави заедно със Съюза на слепите в град Левски, обяви при откриването Димитрова, и благодари на  всички, които в този ден и през изминалите години са подпомагали съюзните организации с личен принос и съпричастие.

Евгени Чочев, ветеран и активист на СИБ получи поздравителен адрес от името на УС на СИБ с председател Красимир Коцев, който му бе връчен от Янка Димитрова, делегат от плевенския регион  на Централния съвет на съюза на хората с увреждания.

В знак уважение  и с доказана подкрепа през годините на тържеството бяха кметът на общината Любка Александрова, директорът на Дирекция „Социално подпомагане“ Лена Романова, хора от града, подпомагали съюзните организации. Поздравителен адрес получи и ветеранът Гичка Александрова.

Председателят на общинската организация Димитър Първанов поздрави всички и припомни дейността на своите предшественици за укрепване на съюзната организация.

В приветствието си кметът на общината Любка Александрова отчете, че трябва да бъде направено още, за да бъде достъпна средата на  хората с увредено здраве и като човек загрижен за това, обеща да започнем да го правим.

През следващата година ще бъде създадена специална агенция за хората с увредено здраве с представители на областно и общинско ниво, обяви директорът на ДСП Лена Романова, след участието си в национално съвещание.

За активната си дейност грамоти  получиха  и Янка Димитрова и рожденичката Асенка Тонкова.

Павлина Григорова благодари на Общината и лично на кмета Любка Александрова за създадената достъпна среда за децата в СУ „Крум Попов”, за бързите и адекватни действия за подобряване на живота на хората със здравословни проблеми.

Снимки и информация: Община Левски, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: