Изложба с рисунки на деца от българските неделни училища в чужбина показват в Плевен

27.11.2019 12:06

Министерството на образованието и науката съвместно с Асоциация на българските училища в чужбина инициира изложба от рисунки на ученици от българските неделни училища в чужбина под надслов „Обич за България“. Провеждането й е израз на дългосрочните съвместни усилия за създаване, подкрепа и популяризиране дейността на българските неделни училища в чужбина, както и за съхраняване на националното самосъзнание на младите българи зад граница.

Представените рисунки са на ученици от български неделни училища в Италия, Франция, Белгия, Германия, Ирландия, Великобритания, Австрия, Гърция, Молдова. Инициативата цели да се предостави на децата възможност да покажат България такава, каквато я помнят, каквато я виждат, каквато си я представят и каквато мечтаят да бъде.

Изложбата „Обич за България” се състои от 60 картини и е пътуваща из страната, до задгранични мисии, до организации на българите в чужбина и до православни общини, към които има български училища по света. Тя е открита на 28 март от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, експонирана е в множество областни градове.

От  25 ноември до 9 декември e експонирана в сградата на Областна администрация – Плевен, Вътрешен покрит двор, и може да бъде разгледана от желаещите. След това изложбата ще се отправи към Враца.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: