Деца от училището в село Милковица участваха в инициатива „Добротата – оръжието на силните!“

22.11.2019 15:27

В Деня на християнското семейство Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Гулянци, ОУ „Хр. Ботев“ – с. Милковица, Църковно настоятелство при храм „Св. Архангел Михаил“ с. Милковица и енорийският свещеник Пламен Линков организираха вълнуваща и поучителна среща с учениците от начален курс. За това информират от Община Гулянци.

Събитието премина под мотото: „Добротата – оръжието на силните!“ и имаше за цел да запознае децата с християнските добродетели с акцент върху добротата, като висш дълг на всяко човешко същество. Секретарят на МКБППМН – Александър Мичев, обясни, че тази увлекателна форма за работа с подрастващите е полезна не само за постигането на основната цел на комисията – намаляване на престъпленията и противообществените прояви, но и за формиране на добри етични норми у децата.


Той благодари на всички, включили се в организацията, и специално на учениците от ОУ „Христо Ботев” за активното участие и доброто поведение в храма. Всяко дете получи подарък от отец Пламен Линков – библия за най-малките, а МКБППМН им подари детската книга „Свети Лука доктора” на Ангел Бончев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: