Кампания за пътна безопасност се проведе днес в Панорама мол Плевен – снимки

14.09.2019 14:20

Днес Панорама мол Плевен и Институт за пътна безопасност организираха специални демонстрации за деца, представящи основните правила, които трябва да спазват, когато са на улицата. В събитието участваха ученици, учители и директорът на НУ „Христо Ботев“ – Плевен Цветелин Горанов, като училището е единственият в България колективен член на Института.


„Благодаря на Институтa за пътна безопасност, че прие да ни гостува и бих искал да отправя покана на всеки три или шест месеца в годината да осъществяваме съвместни инициативи, за да покажем, че в Плевен има активно гражданско общество и отговорни родители. Нека мисията на Института да достигне до повече плевенчани, за да можем да спасим както себе си, така и нашите деца”, каза управителят на Панорама мол Плевен Владислав Монов.
Чрез инсталация, представляваща реална пътна обстановка в умален размер, децата бяха поставени в сходни на реални ситуации на пътя и обучавани, какво да правят, как да бъдат по-отговорни и защо е важно да внимават, когато са на улицата.
В рамките на кампанията за пътна безопасност бе обърнато внимание и на активните шофьори. В търговския център нa разположение на посетителите бе и специален симулатор, чрез който всеки имаше възможността да се увери в неблагоприятното въздействие на алкохола при шофиране.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: