125 години отпразнува читалището в Асеновци

10.09.2019 11:18

На 6 септември вечерта на празника на Съединението на България, читалището в село Асеновци отпразнува 125 год. от създаването си. На центъра на селото самодейците при НЧ „Съзнание 1894” изнесоха час и половина концерт, с много песни и танци.
Поздравителни адреси и цветя поднесоха Кметство с.Асеновци, кметство с. Варана и Велко Маринов.
Председателят на читалището г- жа Ваня Толева поздрави всички самодейци и членове на читалището по случай годишнината, като им пожела да са все така упорити и всеотдайни, да съхраняват и предават на поколенията българските традиции и фолклор; да продължават да са водещи в общината и региона; да имат много успехи и занапред и да представят все така достойно селото и община Левски.


ЖФГ „Осъмски ритми” и КФФ „Асеновски славеи” с р-л Петранка Стефанова изпълнихе 11 народни песни, индивидуалните изпълнители Симона Ивайлова и Шазие Руменова показаха своя талант и прекрасни гласове с народните песни, които изпълниха и заслужиха аплодисментите на публиката.
КНХ „Хоротропци” с р-л Иваничка Ангелова представиха Варненски и Северняшки танци.
За доброто настроение на жителите и гостите на селото се погрижи оркестър „Плевенски ритми” с р-л Красимир Калинков. До късна вечер се носеха народните ритми, а хората не спряха да играят хубавите ни български народни хора.
„ Живи и здрави, все така активни, упорити и всеотдайни!Много творчески успехи и занапред!”- пожелава на всички малки и големи самодейци секретарят на читалището Петранка Стефанова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: