Пешеходни трекери на Google ще обикалят из Плевен

16.08.2019 16:18

Това лято колите на Google отново ще обиколят улиците и пътищата на България, за да отразят в Google Maps променящата се инфраструктура и пейзаж, се казва в прессъобщение на компанията. При това заснемане и обновление ще се включат и кадри, заснети от пешеходци – така наречените трекери. Street View Trekker е специална раница с фотооборудване, чиито камери са монтирани на върха ѝ. Раницата се носи от оператор, който обикаля пешеходните зони и автоматично събира снимки по пътя си. Операторът с раницата е свободен да се движи и заснема зони, които са недостъпни за автомобилите.
Street View е функция на Google Maps, която в момента е налична в повече от 85 страни по света, както и в части от Арктика и Антарктида. Благодарение на нея потребителите могат да гледат 360-градусови изображения на различни улици, както и културно и национално наследство.
Кадрите от колите и от пешеходните трекери се монтират в 360-градусови панорами, които днес се виждат в Google Maps. До момента трекерите са обиколили някои природни забележителности като Големия каньон, Тадж Махал и Гала̀пагоските острови, както и исторически пешеходни маршрути във Венеция. Това е част от усилията на Google Maps да направи достъпни за всички световните забележителности и елементи на културното наследство.
В България трекерите ще обиколят 15 града: София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Добрич, Шумен, Хасково и Благоевград, като за първи път на картата, заснети с трекер, ще се появят Перник, Сливен, Пазарджик и Ямбол.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: