Румънец, осъден за катастрофа със загинали и ранени в плевенско село, обжалва наказанието си

14.07.2019 9:04

С присъда от 05.03.2019 г. Окръжен съд-Плевен е признал подсъдимия Георги Й., гражданин на Република Румъния за виновен в това, че на 20.09.2016 г., на път I-3, Бяла-Ботевград, в с. Радомирци, обл. Плевен, на кръстовището на ул. „Васил Левски“ и ул. „Георги Димитров“, при управление на МПС – товарен автомобил марка „Ивеко Дейли“, нарушил правилата за движение по пътищата като по непредпазливост причинил смъртта на две лица и тежка и средна телесна повреда на други двама. За това информират от Пресцентъра на Великотърновски апелтивен съд.

Румънецът управлявал посоченото МПС със скорост 80,3 км./ч. при позвoлена в населено място скорост от 50 км/ч, се посочва в съобщение от Съда.

Плевенските магистрати наложили наказание от 3 години лишаване от свобода, които румънецът да изтърпи при първоначален общ режим. На основание чл. 343г. от НК лишил подсъдимия от право да управлява МПС за срок от 5 години.

Делото в Апелативен съд – Велико Търново е образувано на основание въззивни жалби от подсъдимия и защитниците му. Първото заседание по него е насрочено за утре, 15 юли.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: