Празникът на рибата събра днес жители и гости на Никопол

29.06.2019 14:53

За втора година жители и гости на община Никопол се събраха в крайдунавския град за Празника на рибата, който е свързан с Деня на река Дунав – 29 юни. Всички присъстващи имаха възможност да се насладят на красивата гледка и да опитат от разнообразните рибни ястия, както и известната за този край рибена чорба.
С вкусни рибни ястия се представиха читалищата от общината в кулинарната изложба.


За доброто настроение допринесоха и танците на танцова формация „Плевен“.
„Благодаря, че уважихте една моя инициатива, която се роди преди повече от две години. Винаги съм бил убеден в това, че рибарството, като поминък е емблематичен за нашия град и региона. Малко са градовете в България, които могат да се похвалят с прекрасното си географско разположение на брега на рака Дунав, която ни дарява не само с красотата си, но и с предимството да консумираме винаги прясна и здравословна храна, каквато е рибата. Днес празника на рибата в нашия град е вече реалност. 


Много бих искал днешния празник да ни направи по-близки, по-приятели, да стане повод да се откъснем от еднообразието на ежедневието. Благодаря Ви!“, казва по повод празника кметът на община Никопол д-р Валерий Желязков.

Снимки и информация: Община Никопол

#тагове:

НАЙ-НОВИ: