Съученици от Плевен се събраха 60 години след първия училищен звънец

14.06.2019 14:29

Близо 60 години след като са влезли за първи път в класните стаи на базово училище „Лазар Станев“ в Плевен /септември 1959 г./ съученици се събраха на приятелска среща. Заедно с тях бе и класната им ръководителка, научила ги да четат и пишат, Веска Русева, днес на 86 години.

Емоционалната среща се състоя снощи в плевенско заведение, където 14 от първолаците преди 60 години, днес вече зрели хора с професии и семейства, си спомняха за веселите случки от детството, за първия трепет от прекрачване на училищния праг.

Двигатели на срещата са били Радослав Георгиев, Пепа Лунгарова и Веселин Влахов, издирили своите съученици и успели да съберат 14 от тях на приятелската сбирка снощи. Някои не са успели да дойдат, тъй като са били възпрепятствани, има и такива, които живеят в чужбина, дори в далечна Австралия.

Беше много вълнуващо и приятно, а нашата първа учителка ни изненада с все още пъргав ум като ни рецитира две стихотворения, разказа Радослав Георгиев. Той подчерта, че това, на което ги е научила преди години Веска Русева е било основата, от която всички те са тръгнали и са станали хората, които са днес. 2/3 от нас са с висше образование, много добре реализирани в живота си хора и за това благодарим на Веска Русева, подчерта Радослав Георгиев.

Снимки: личен архив – Веска Русева като млада учителка и съучениците в началните класове

#тагове:

НАЙ-НОВИ: