ОУ “Валери Петров“ – Плевен отбеляза своя патронен празник

22.04.2019 12:38

За втора поредна година на 22 април ОУ „Валери Петров“ чества своя патронен празник. В двора на Регионален исторически музей – Плевен се събраха ученици, учители и родители. Гости на празника бяха г-жа Албена Тотева – Началник на РУО – Плевен, Виолета Василева – старши експерт начален етап, Владимир Николов – Председател на Обществения съвет.


В своето приветствие г-жа Ирен Димитрова – директор на училището се обърна към учениците – умни, талантливи, знаещи и можещи, победители в конкурси и национални олимпиади, към учителите – хора с големи сърца, професионалисти, толерантни и ги поздрави с празника. Благодари на родителите за подкрепата. Пожела дръзновение и нови успехи.


Г-жа Албена Тотева – Началник на РУО – Плевен приветства екипа на училището и учениците на най-младото учебно заведение в областтта. Пожела училището да носи името си с гордост и самочувствие, защото постига резултати и дава качествено образование. Пожела на учениците да са любознателни, остроумни, да откриват новостите, да имат светли хоризонти, защото в училището се гради общността и се развива, да са признателни на учителите, защото винаги са до тях, отварят вратата към света, за да са успешни личности.
Поздравителни адреси бяха получени от Мартин Митев – председател на Общински съвет, Плевен и д-р Володя Попов – Директор на Регионален исторически музей – Плевен.


Присъстващите се насладиха на спектакъла „Приказка за детския свят – мечтан и сбъднат, наивен и мъдър“, в който бяха включени пъстър парад на хвърчила, изпълненията на любими детски песни на различни езици – български, английски, руски: Чунга-чанга, Песен за приятелството, Хвърчила и др. Драматизациите по Петте приказки на Валери Петров завладяха публиката. Празникът завърши с флашмоб – изпълнение на български хора.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: