Найден Зеленогорски: Кметът на Червен бряг е жертва на брутална саморазправа с политическия опонент

28.03.2019 16:33

Кметът на Червен Бряг Данаил Вълов стана жертва на брутална политическа саморазправа от страна на управляващите, тъй като той не е „техен човек“. И заради прекратена обществена поръчка по програма „Топъл обяд“ за социално слаби хора, без да е похарчил каквито и да е средства от бюджета, Специализираният съд го отстрани от длъжност. Това е поредното унижение и показни акции, които се прилагат към длъжностни лица, които не са близки на властта. Подобни бяха случаите с кметовете на гр. Левски, на гр. Перущица, на столичния район Младост.

Това заяви по БНР зам.-председателят на Движение България на гражданите Найден Зеленогорски. Той припомни, че в европейските съдилища се водят дела срещу България за нанесени морални щети на много хора, публично унижавани заради принадлежността си към политически формации, различни от тези, които са на власт. България винаги бива осъждана и плаща хиляди евро обезщетения, но това като че ли не тревожи никого – важното е опонентът да бъде ударен, допълни Зеленогорски.

На въпрос на водещата защо ДБГ е призовала чуждестранни прокурори да извършат проверка на имуществото на депутати и министри, Зеленогорски обясни, че липсва доверие у нашите правораздавателни органи. Според него всичко е конструирано така, че тези, които са на власт, да не пострадат Много неща в България трябва да се променят. Реформата в съдебната власт не се случва така, както беше замислена и това отваря врати за скандали като „Апартаментгейт“, допълни той и подчерта, че всяка останала стъпка на управляващите е „изгаряне на поредния бушон“, пък било то и Цветанов. Като българин ме е срам, омерзен съм. Не може да си щастлив човек сред нещастни хора, обясни Зеленогорски по повод луксозните жилища на нереално ниски цени, закупени от известни политически личности. Според него последният скандал е доказателство, че парвенющината от зората на демокрацията изобщо не е надмогната.

Като единствено решение за излизане от ситуацията, в която е България, Зеленогорски посочи предсрочните парламентарни избори. Очаквам мощната реакция на обществото срещу арогантността, която се демонстрира непрекъснато – управление без никакви реформи, разправа с политическите опоненти, демонстрация на безнаказаност, корекции в изборното законодателство с цел нечестно спечелване на изборите, обобщи зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: