Успешни цветови комбинации в облеклото: Магията на жълтия цвят и с какво да го съчетаем

20.03.2019 15:04

Не случайно жълтият цвят е един от най-предпочитаните цветове за облеклото, който се харесва на всички. Той е в състояние да добави много енергия и да ви зареди със слънчева светлина и настроение. Облечете ли се в жълто, вие ще изглеждате много атрактивно – романтични, позитивни и бляскави.
Жълтото е толкова универсален цвят, че може да бъде използван за всеки един стил на обличане, дори и като акцент за деловите облекла. Особено фино е съчетанието му с черно, тъмно синьо, кафяво или бежово.
Ако искате да използвате жълтият цвят за корекция на фигурата, добре е да знаете, че той има способността да увеличава визуално обема, като колкото по-ярък и светъл е нюансът му, толкова по-силно се изразява тази негова особеност. Това на практика ви дава възможност да си „поиграете“ с него и да „вталите“ фигурата си, ако го използвате като акцент за тези части от тялото, които са по-отдалечени от проблемната зона, предвидливо решена в по-тъмни цветове. Така например, дамите, които искат да намалят визуално обема на фигурата си, могат да използват следното успешно решение – изберете тъмни дрехи / в тъмно синьо, черно, тъмно сиво или тъмно зелено/ и ги съчетайте с модни дамски кецове в жълто и ефектна шапка в същия нюанс. Това едно чудесно решение, с което определено ще изглеждате по-стройни.
Но нека разгледаме по-подробно най-сполучливите и успешни комбинации на жълтия цвят с останалите му събратя.
Бяло и жълто
Комбинацията от бяло и жълто е изключително атрактивна – лека, женствена, чудесна за една лятна визия. Тя се отличава романтика и внушава чистота. Бялото ще освети основния жълт тон и ще осигури чудесен контраст.
Сиво и жълто
Комбинацията от сиво и жълто е наистина много елегантна и ако дамите заложат на нея, то те определено ще изглеждат по-млади, отколкото са в действителност. Подобно съчетание излъчва благородство и се отличава с една неповторима изящна женственост. Използвайте по-леки нюанси на сивия цвят и добавете акценти в сметана – така със сигурност ще се радвате на много красива и атрактивна визия.
Черно и жълто
Един страхотен, впечатляващ ярък контраст, който разкрива вашата активна природа. За да си осигурите интригуваща визия, непременно го използвайте. Особено елегантно и шик ще изглеждат господата, които залагат на ярко жълто спортно сако, в съчетание с модни мъжки кецове в същия топъл нюанс и комбинират с черни панталони. Дамите могат да изберат жълта пола в съчетание с черен топ или да добавят само акценти в ярко жълто към тоалети в черно.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: