Прокуратурата иска постоянно задържане на шофьора, причинил смърт на пешеходец в Левски

18.02.2019 11:45

Окръжна  прокуратура – Плевен ръководи разследване за причинена смърт по непредпазливост, вследствие на нарушаване на правилата за движение по пътищата. За това информират от Пресцентъра на Прокуратурата.

На 14.02.2019 г., около 19,30 часа, при движение по улица в гр. Левски, област Плевен, товарен автомобил „Опел Мовано“ с немска регистрация удря движещ се пешеходец по същата улица – 51 годишен мъж от гр.Левски. Тялото на пешеходеца попада под автомобила и същото е влачено до дома на водача на товарния автомобил. Вследствие на това 51-годишния пешеходец е починал.

Водачът на товарния автомобил се опитал да укрие произшествието и да заличи следите от него, като изхвърлил тялото на починалия пешеходец в канавка край пътя и измил товарния автомобил.

Водачът на товарния автомобил е установен и задържан същата вечер – 51-годишен мъж от гр.Левски, не осъждан. Привлечен е като обвиняем и с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура-Плевен е задържан за срок до 72 часа. Изпробван е с техническо средство, което е отчело наличие на алкохол.

В Окръжен съд-Плевен е внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на водача на товарния автомобил, по което предстои днес съдът да се произнесе.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: