Илийчо Лачовски: Бюджетът на Община Кнежа е балансиран и реалистичен

01.02.2019 8:01

На редовното заседание на Общински съвет Кнежа вчера е приет Бюджет 2019 на Община Кнежа. С 15 гласа „За“ и 2 гласа „Против“ съветниците подкрепиха планираните приходи и разходи за текущата година.

„Основните приоритети, залегнали в предложението за бюджет, са продължаване на последователната политика за подобряване на инфраструктурата, образованието, социалните дейности, културата, спорта и здравеопазването“, коментира кметът на община Кнежа и вносител на предложението за бюджет Илийчо Лачовски.
„За поредна година бюджетът е балансиран и реалистичен, съобразен с очакваните приходи и разходи.
Важно решение, което местният парламент взе, е запазването на досегашните ставки за данъка върху превозните средства. Взимайки в предвид социалната и икономическа обстановка, Общинският съвет взе решение, съгласно което МПС-тата в Общината ще бъдат облагани с МИНИМАЛНИЯ ДОПУСТИМ коефициент, съгласно Закона за местните данъци и такси, който скоро беше изменен“, добавя кметът.
„Искам да благодаря на общинските съветници, които въпреки политическите различия, подкрепиха предложените проекти за решения! Така за пореден път доказахме, че можем да работим заедно в интерес на гражданите и за развитието на общината!“, казва още Илийчо Лачовски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: