СУ „Стоян Заимов” – Плевен участва в конкурс за подпомагане на деца с онкологични заболявания

23.12.2018 16:16

В очакване на Коледа учениците от СУ „Стоян Заимов“ – Плевен се приготвят с желание и радост за различни мероприятия, посветени на най- светлите празници в годината. Tе знаят, че тази година е по-различно. Събират се пари за деца с онкологични заболявания и затова се стараят много.

Фоайето на училището посреща всички с прекрасен коледен базар на коледни сувенири, изработени от ученици V- VII клас. Грабват очите уникалните коледни къщички, изработени под ръководството на г-жа Павлина Тонова. Те пресъздават детското въображение, но и стремеж към съвършенство. Не по-малко пъстри и оригинални бяха и коледните сурвакници, насоки за украсата на които даваше Радостина Николова. Те връщаха малки и големи в щастието на детството. Ръчно изработените коледни картички също правеха силно впечатление. Кулминация на коледните тържества беше коледният концерт, проведен на 20.12.2018 г. в конферентната зала на СУ „Стоян Заимов“. Пъстра феерия от песни, танци, акробатически съчетания и драматизации създадоха коледно настроение. Най- малките, учениците от II б клас, с ръководители Наталия Игнатова и Лидия Конова трогнаха сърцата с представените обичаи Бъдни вечер и Коледуване. Всички очакват наричанията да се сбъднат.

Коледарите посетиха и банка „Пиреос“ – клон Плевен с пожелания за здраве и благополучие. Средствата от коледния концерт и базара са за благотворителност в Националния конкурс „Коледари – с блага вест и здраве“, посветен на деца с онкологични заболявания.

Децата от СУ „Стоян Заимов” – Плевен вярват, че доброто ражда добро и жестовете на съпричастие и обич топлят душите!

Весели празници!

Снимки и информация: СУ „Стоян Заимов” – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: